Altijd een verhuisplanning maken

Mogelijk het meest onderschatten gedeelte van een verhuizing. Het maken van een verhuisplanning hoort centraal te staan bij de voorbereiding. In deze planning worden de verschillende fases uitgewerkt, waarbij de planning vooraan staan. Na het maken van de planning zullen de praktische voorbereidingen getroffen kunnen worden.  Gevolgd door het uitvoeren van de verhuizing en afsluiten met de taken die na een verhuizing gedaan moeten worden.

 

Vooraf aan de verhuizing

Er is nog zoveel te doen voordat de inboedel daadwerkelijk word vervoerd. Dit is vooral het in kaart brengen van de huidige inboedel en de ruimtes in de nieuwe woning. Is het mogelijk om zelf de verhuizing uit te voeren of moet er toch op zoek worden gegaan naar een verhuisbedrijf? Zeker bij het verhuizen van een gehele inboedel, is het inhuren van een verhuizer een goed idee. Voornamelijk het vervoer is vaak een drempel, met een verhuiswagen is alles namelijk veel sneller geregeld.

 

Enkel is verhuizen niet alleen de inboedel. Er moet met veel randzaken rekening gehouden worden. Het overgaan van alle post, de kinderen en/of dieren tijdelijk laten opvangen, versturen van verhuiskaarten etc. etc. etc. Met een planning komt er meer orde in het geheel.

 

Tijdens de verhuisdag

Dit is vaak een chaotische dag. Door een stipte verhuisplanning te maken, kan er veel structuur worden aangebracht. Bepaal van te voren waar de dozen heen moeten, door dit in te delen kan alles als een machine gaan lopen. Maak duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf of andere hulp. Een verhuisbedrijf heeft namelijk de ervaring en kan hierin helpen, luister dan ook naar het advies van deze vakmannen.

 

Na het verhuizen

Vooraf word dit vaak vergeten. De focus ligt vaak puur op de verhuisdag. Maar na het verhuizen moeten er nog dingen worden geregeld en vooral worden gecontrolerd. Zo is het verstandig om snel op verhuisschade te controleren. De post in de gaten houden voor zowel je zelf als de oude bewoners. Belangrijk is om vooral te genieten van de nieuwe woning en mogelijk kennis te maken met de omgeving.