Een vuurtje in de tuin?

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je tuin in vuur en vlam zet, maar een klein vuurtje voor de gezelligheid is weleens leuk op zijn tijd. Zeker als het ’s avonds wat afkoelt kan een vuurtje uitkomst brengen. Het brengt warmte met zich mee maar ook een heleboel gezelligheid waar je van kan genieten op je nieuwe tuinmeubelen. Dit kan zeker uitkomst brengen in bijvoorbeeld de herfst of net na de zomer, dan hoeft het namelijk niet koud te zijn! In dit artikel vind je een aantal mogelijkheden om een gezellig vuurtje te stoken in je tuin.

Vuurkorf

Een vuurkorf is de meest voor de hand liggende manier. Je doet wat hout in een korf, steekt het aan en daar is je vuurtje. Rondom de houtkorf kun je gezellig zitten met je vrienden en familie. Met een paar houtblokken heb je al een prima vuurtje voor een avond waarop je lekker kunt loungen. De meeste vuurkorven die je nu koopt, zijn voorzien van een plaat die het as opvangt. Zo wordt je tuin in ieder geval niet vies.

Vuurtafel

Een vuurtafel is een andere oplossing om een sfeervol vuurtje te maken in je tuin. Een vuurtafel is wat gebruiksvriendelijker en geeft minder viezigheid af voor in je tuin. Een klein compact vuurtje in een tafel biedt genoeg warmte voor iedereen. Tenslotte zit iedereen om de vuurtafel heen en kan er gewoon gedronken en gegeten worden. Er zit een beschermlaag langs en ze zijn verkrijgbaar in zowel een gas versie als een versie waarbij je zelf hout moet toevoegen.

Tuinhaard

Een tuinhaard is ook nog een optie. Dit is echter wat duurder en zal voor altijd in je tuin te vinden zijn. Een tuinhaard kun je maken tegen bijvoorbeeld de schutting aan. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met een aantal stenen. Wel moet de tuinhaard beschermd worden en moet hij dus onder een veranda of overkapping geplaatst worden. Vervolgens wordt de haard geplaatst en zal er een buis naar buiten lopen die voor de rook zorgt.