Wanneer dakrenovatie of vervangen?

Heeft u daklekkage of is het zo dat uw dak aan vervanging toe is? In ieder geval, dat denkt u. Wellicht twijfelt u en is het mogelijk om met dakrenovatie ervoor te zorgen dat uw dak weer in de perfecte staat is? Dakrenovatie kost in veel gevallen een stuk minder dan het vervangen van het hele dak. Niet zo gek natuurlijk! Maar wanneer kiest u nu voor dakrenovatie en wanneer kiest u ervoor om het dak te vervangen? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

 

Wanneer kiezen voor dakrenovatie?

Wanneer kiest u voor een kleine dakrenovatie? Denk aan een kleine dakreparatie die nodig is omdat u bijvoorbeeld last heeft van verschoven dakpannen of zijn er kleine scheurtjes zichtbaar in de dakbedekking op een plat dak. Dan zou het natuurlijk een beetje overdreven zijn om direct het gehele dak te vervangen of het dak volledig te renoveren. Met een kleinere renovatie van het dak kan uw dak er in dat geval weer een tijd tegenaan en dit scheelt u toch weer kosten voor de komende 5 á 10 jaar.

 

Wanneer is het nodig om het gehele dak te vervangen?

Natuurlijk komt het ook voor dat het noodzakelijk is om het gehele dak te vervangen. Dakrenovatie zou in dat geval simpelweg meer geld kosten dan het vervangen van het gehele of een gedeelte van het dak. Dit geval is simpelweg als de dakbedekking het einde van zijn levensduur heeft bereikt of doordat er door achterstallig onderhoud een groot gedeelte van het dakoppervlak niet meer waterdicht is. Dit kan natuurlijk ook komen door het omvallen van een boom of een andere manier van schade die aangebracht wordt door iets waar u niets aan kunt doen. Het voordeel hiervan is dat u hoogstwaarschijnlijk met uw opstalverzekering verzekerd bent voor deze schade.