Wat zijn de nadelen van kruipruimte isolatie?

De nadelen van kruipruimte isolatie. In de meeste artikelen op het internet wordt natuurlijk haarfijn uitgelegd wat de voordelen zijn van kruipruimte isolatie, maar nergens staan de nadelen hiervan. Of zijn deze er niet? In dit artikel gaan we even heel negatief kijken naar kruipruimte isolatie en uitleggen of hier ook nadelen van zijn.

 

De kosten van het isoleren van de vloer

Natuurlijk is het als echte Nederlander zijnde nooit leuk om ergens geld aan uit te geven aan iets wat niet direct zichtbaar is. De kosten van het isoleren van de kruipruimte zijn best hoog. Zo kust het isoleren van een tussenwoning al snel tussen de €750,- en €1000,- terwijl je voor een twee onder 1 kap soms wel tussen de €1250,- en €1500,- kwijt bent. Natuurlijk is dit afhankelijk van het aantal m2 en het gekozen isolatiemateriaal. Als er specifieke vochtproblemen kan dit nog extra werk kosten voor het vloerisolatie bedrijf.

 

De besparing van het isoleren van de kruipruimte weegt niet op tegen de investering

Het isoleren van de kruipruimte doe je vaak niet om echt geld te besparen, maar om vochtproblemen op te lossen. Wil je echt meer geld besparen op de energierekening? Bekijk dan de mogelijkheden om vloerisolatie toe te passen op uw woning. Vloerisolatie isoleert een woning stukken beter en kan voor wel 20% energie besparen.

 

Het effect van kruipruimte isolatie is niet direct!

Een ander nadeel is dat kruipruimte isolatie niet direct effect heeft. Doordat het isolatiemateriaal op de vloer van de kruipruimte ligt veranderd de vochtsituatie en zal er een nieuwe balans moeten worden gevonden in deze ruimte. De luchtvochtigheid moet in dit geval gaan dalen en dit kan in sommige gevallen wel een half jaar duren. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot de ruimte is en hoe hoog de luchtvochtigheid is.